Westenholte in het kort


Als extra service voor de lezer van deze site kunt u naast Nederlands uit 4 andere talen kiezen Duits, Engels, Frans en Fries. Klik op het dropdown menu voor de taal van uw keuze.

De plaatselijke tijd in Zwolle:


Westenholte is een buitenwijk die tussen Stadshagen, Spoolde, het Zwarte Water en de IJssel ligt. De wijk bestaat uit twee delen: Oud westenholte en Westenholte Stins dat rond 1970 is bijgebouwd.

In het midden van de wijk vind je de Stinskerk en het Stinspark. Vroeger stond daar Kasteel Voorst, maar tegenwoordig kunnen kinderen er in een speelkasteel, op de skatebaan of bij de dierenweide plezier beleven. Tussen Westenholte en de IJssel ligt ‘De Vreugderijkerwaard’, een schitterende uiterwaard met waardevolle rivierduinen en zeldzame planten.
Westenholte kent een zeer dynamisch en rijk verenigingsleven met Wijkvereniging Westenholte, Voorst en Frankhuis (WVF) als belangenvertegenwoordiger. Op het Petuniaplein kunnen de bewoners terecht voor de boodschappen, een kerst- of rommelmarkt en tegenwoordig zelfs voor een biertje in café Het Plein.