WK 2011 Qatar


Het WK 2022 in Qatar wordt het 22e WK voetbal ooit en het eerste kampioenschap in het Midden-Oosten. Het voetbaltoernooi vindt plaats in de winter (maanden november en december), waarbij de openingswedstrijd op 21 november en de finale op 18 december 2022 worden gespeeld.

Qatar is één van de landen die heeft geboden op de organisatie van het WK 2022. Een Wereld Kampioenschap voetbal in Qatar wordt het eerste wereldwijde sportevenement ooit in het Midden Oosten. Qatar ligt in het midden van het Midden Oosten en is bereikbaar voor alle voetbalfans van over de gehele wereld. Door het WK 2022 in Qatar te houden, wordt de voetbalsport populair bij meer dan 435 miljoen mensen uit het Midden Oosten.


Het WK 2022 in Qatar zal compact zijn en dat heeft voordelen voor de fans, de FIFA en het milieu. Door de compacte wedstrijdplanning hoeven voetbalfans niet ver en vaak te reizen, waardoor men geld bespaard. Alle belangrijke faciliteiten en speelsteden bevinden zich binnen een straal van 60km. Ook wordt het milieu hierdoor minder aangetast. Vernieuwende technologieën en geavanceerde faciliteiten zullen worden gebouwd, zodat voetballers en supporters het WK 2022 kunnen beleven in een koele omgeving. Qatar heeft 7 speelsteden voor het WK 2022 voorgesteld.

Qatar geeft elke week $ 500 miljoen uit voor het WK voetbal in 2022. De grote investeringen worden gedaan om de infrastructuur te verbeteren en wekelijks zal er met geld gesmeten worden, naar verwachting tot in het jaar 2021. Hierdoor komt de totale investering op ongeveer $ 200 miljard. De investeringen worden niet alleen gedaan voor de voetbalstadions, maar ook voor wegen, spoorlijnen, vliegvelden en havens. Minister van Financiën, Ali Shareef Al-Emadi, gaf aan dat 90% van alle contracten voor werkzaamheden voor het WK al jaren voor tijd zijn toegekend.

De organisatie van het WK 2022 in Qatar wordt gesteund door de nationale en lokale autoriteiten, de stadsbesturen en de besturen van de stadions. Voetbal is nog in ontwikkeling in het land en de jeugdteams hebben al enige internationale successen behaald. In het verleden heeft Qatar ook het Wereld Kampioenschap onder de 20 jaar (1995), de Azië Spelen (2006) en de Azië Cup (2011) georganiseerd.

Voetbalfans van over de hele wereld zullen de magie ervaren van de traditionele Arabische gastvrijheid. Men zal Qatar na afloop verlaten met een nieuw beeld over het Midden Oosten. Het WK 2022 in Qatar brengt mensen van alle continenten bij elkaar, waardoor men elkaar beter zal begrijpen. Dit past perfect bij de slogan van de FIFA: For the Game; for the World.