Nations League

Final Four


Volgende wedstrijd


Nation League Final Four

De finales van de Nations League worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het voetbalseizoen.

De finaleronde 2019 bestaat uit de volgende landen:

  • Nederland
  • Zwitserland
  • Portugal (gastland)
  • Engeland

In de hoogste League A kunnen de landen niet promoveren, zij zullen spelen om de UEFA Nations League kampioen te worden. De 4 winnaars van de 4 groepen in Leauge A spelen voor de titel in een knock-out systeem, genaamd de Final Four. De knock-out wedstrijden bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

Het is de bedoeling dat de wedstrijden gespeeld gaan worden in het land van één van de 4 groepswinnaars van League A. Deze halve finales en finale zullen gespeeld worden in de maand juni van het volgende jaar, voor het eerst op 5-9 juni 2019.

Loting Final Four

De halve finales worden bepaald door loting en de stadions worden door de UEFA aangewezen. De loting voor de Final Four vindt plaats op maandag 3 december 2018.

Speelschema Nations League Final Four

De knock-out wedstrijden bestaan uit alle 4 winnaars van League A.

Datum Tijd Thuis Uit Uitslag
5 juni 2019 ?? Portugal Zwitserland 3 - 1
6 juni 2019 ?? Nederland Engeland 3 - 1
9 juni 2019 ?? Zwitserland Engeland 0 - 0 (5-6)
9 juni 2019 ?? Portugal Nederland 1 - 0

Portugal gastland Final Four

Portugal is groepswinnaar van poule A3 en wordt het gastland voor de finaleronde van de Nations League.

De troostfinale en finale zullen plaatsvinden in twee verschillende stadions met een capaciteit van ten minste 30.000 zitplaatsen. De UEFA streeft ernaar dat de stadions in dezelfde speelstad staan, of maximaal 150km uit elkaar liggen. De speelsteden worden tegelijk met het bieddossier ingediend.

Eindstand

  1. Portugal
  2. Nederland
  3. Engeland
  4. Zwitserland